Általános információk

Vők község a Pozsonyi kerületben, a járási székhelytől, Szenctől 15 kilométerre délnyugatra fekszik. Kis, főként mezőgazdasági jellegű falu a Kis-Duna jobb partján, félreesik a főbb útvonalaktól. A község területe 362 hektár, 126-127m tengerszint feletti magasságban a Duna menti síkságon, Csallóköz északnyugati részében, fiatal, fokozatosan kialakuló hordalékon, amelyet a Kis-Duna alkotott. Az erdőségek nélkül sík határt fiatal harmadkori agyag-, kavics- és homokrétegek alkotják, rajtuk a dunai hordalék fekszik. A határ délkeleti részében futóhomok takarókat is láthatunk. A Kis-Duna partját főleg fűzfák övezik, amelyek nem egy romantikus, eldugott, csendes helyet takarnak. A vegyes erdőt akácfák, bükkfák, nyárfák és újabban fenyőfák alkotják.
"Minden helynek megvan a maga hangulata, amely az első pillanatban megérinti az embert. A szlovák fővároshoz közel fekvő Vőké egy szóban összegezhető: barátságos. Nem véletlenül, hiszen a község emberi léptékű, takaros, és felújított főtere nagyobb helységeknek is a becsületükre válna."
Fekvése
Pozsonytól 21 km-re keletre a Kis-Duna jobb partján fekszik. Vők zsákfalu, egyetlen 2,5 km hosszú bekötőút köti össze a közeli Fél községgel.


Adatok:
Teljes népesség:444 fő
Népsűrűség:118 fő/km²
Tszf. magasság126 m
Terület:3,62 km²
Koordináták:17.6846377,47.8299269
Irányítószám:900 44